zondag 3 mei 2015

Monumentale beelden

Monumentale beelden op het Textiel Festival in de Pieterskerk. De Leidse kunstenaars Resi van der Ploeg, Barbara van Druten, Petra de Haas, Astrid Vlasman en Janine Melai hebben samen met borduurders, wevers, kantklossers en quilters gewerkt aan monumentale beelden.Resi van der Ploeg ontving heeel veel werkende mieren en een koningin. De opbrengst van de verkoop van deze nijvere mieren is voor ‘De Kunstverleners Leiden’ die kunst en kunstbeoefening toegankelijk wil maken voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. Als eerste een project in een hospice voor jongeren en jongvolwassenen.
Petra de Haas verwerkt zo'n 460 gequilte driehoeken in een tipi, ‘WOKIKSUYE’, wat ’aandenken’ betekent in de taal van de Lakota-Sioux indianen,waarmee aandacht gevraagd wordt voor de Indianen.
De glamourbenen in samenwerking met Astrid Vlasman laten een grote diversiteit aan ambachtelijke technieken zien. Bij elkaar geven ze een fascinerend beeld.
Janine Melai beeldhouwt met rode geweven lappen en Barbara van Druten verwerkt gekantkloste vliegertjes in een romantisch beeld.

Er wordt nog druk gewerkt maar over ruim een week zijn al deze beelden te zien in de Pieterskerk.

4 opmerkingen:

 1. Mooie introductie en ik heb er zin in volgende week. Maar er zijn geen 160 gequilte driehoeken maar maar liefst 460 gequilte driehoeken..
  Succes allemaal. Lieve groet, Petra de Haas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn er wel hel veeeeel. Ik pas het aantal aan.
  groet Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Bijzonder om verbonden door rode draden met mensen die ik nooit eerder ontmoette een beeld te realiseren. Spannend

   Verwijderen