vrijdag 2 mei 2014

Vrouwen van Nu in de benen!!!

De Vrouwen van Nu zijn gekoppeld aan de kunstenares Astrid Vlasman. Zij heeft een "gewaagd" kunstwerk bedacht.
Voor dit kunstwerk gaan we benen maken. Niet plat, maar 3D. Glamourbenen alsof ze zo op een rode loper kunnen stappen. De stand van de voet is zo, dat het lijkt alsof er een onzichtbare hoge hak onder zit. Alle benen komen met elkaar te hangen boven een hobbelige rode loper gemaakt van textielresten/oude kledingstukken.

Alle handwerktechnieken die de Vrouwen van Nu in huis hebben mogen ingezet worden. Breien, haken, borduren (wild of op stramien), naaien, appliqueren, bewerken met kralen of lovertjes, etc. etc. alles is mogelijk. Combinaties van deze technieken zijn ook prima. 
Ook kan elke maker zijn eigen ei er in kwijt; bijvoorbeeld de Friese plompenbladeren, een Deventerkoek of een stadsplattegrond van Groningen.

                                                               


Het kleurgebruik beperkt zich tot zilver, wit goud en alles wat daar aan kleurtoon tegenaan zit. (bv Parelmoer pastel kleur). Geen primaire kleuren, geen zwart. Het geheel moet er licht uit zien en gaan stralen!

We gaan voor een bling bling effect en zetten allemaal ons beste beentje voor!


                                                        
                                         

1 opmerking:

  1. Ik ben reuze benieuwd naar het resultaat. Gezien het handwerk niveau van de vrouwen van VvN weet ik nu al dat het mooi gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen