vrijdag 10 april 2015

Water &Land
‘de Lucas’ en ‘Oooom Piet’- nauw verweven in textiel en educatie-
een basisschoolproject in de Regentenkamer van BplusC
Corrie Koenen, vilter, verver, leraar basisonderwijs en cultuurcoördinator aan de o.b.s. Lucas van Leyden, en Lexa Jaffe-Klusman, van Oooom Piet, verkoper van Indonesische textiel en verfstoffen, werkten samen aan een kinderproject voor de Textielroute. In de Regentenkamer van BplusC is te zien wat de leerlingen van ‘de Lucas’ deden met het Festivalthema ‘Land en Water’.
 
De rode draad was het textielverven- met daarnaast het werken met stof en draad op diverse manieren. De kleuters maakten een hutspot-mobile in 3D- het Land. Vorig jaar april al battikte de groep 8 van 2014 een wanddoek met thema Land en Zee, de huidige groep 8 bestempelde tafellopers met zelfgemaakte stempels, met als thema Metamorfose- dieren in en bij water.  Groep 6 verbeeldt Land en Zee met Shibori- de Japanse uitsparingstechniek meer dan tie’n’dye! De kleuren zullen mooi het licht doorlaten- zij komen bij de grote ramen.
De interpretaties werden o.l.v. Corrie ingepast in het leerproces en de lesprogramma’s. De creatieve chaos die Lexa meebracht werd door de groepsdocenten in goede banen geleid. Maar de leerlingen maakten het.2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor het plaatsen Hanny! Vriendelijke groet Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Creatieve jeugd, toekomstige kunstenaars?

    BeantwoordenVerwijderen