maandag 23 februari 2015

'Water-Land' de wedstrijd

In twee juryronden heeft de jury uit 175 inzendingen, waarvan 126 uit Nederland en uit 21 landen wereldwijd:  Armenië (1), Oostenrijk (2), België (5), Bulgarije (1), Canada (2), Czech Republic (1), Frankrijk (2), Duitsland (6), India (1), Ierland (1), Italië (1), Japan (2), Letland (1), Nieuw Zeeland (1), Noorwegen (2), Roemenië (1), Zweden (1), Zwitserland (2), Taiwan (1), Groot Brittannië (5), Amerika (11), 53 werken geselecteerd voor de expositie.

Willy Schut (NL),  'Waterland', uitgeklapt boekje.

Adinka Telligen ( NL), ' SchiermonnikoogOp 31 januari was  de 2e ronde van de jurering.
'De jury was verrast door de mooie diversiteit, de grote verscheidenheid aan textiele technieken en de kwaliteit van het werk.
Soms is het concept belangrijk. De beeldende kwaliteit is goed en het werk is goed uitgevoerd. Er is weinig experimenteel werk ingezonden niet in techniek en niet in materiaalgebruik.'


‘Memory from the future’ van Ceca Georgieva uit Bulgarije(detail)


De jury nomineerde 11 inzendingen voor de 3 prijzen die bij de opening van het Textiel Festival uitgereikt zullen worden. Nu zijn de genomineerden al te zien op de website. Tijdens het Textiel Festival kan het publiek ook nog stemmen op haar/zijn favoriet.

1 opmerking:

  1. Hoewel niet genomineerd ben ik toch heel erg blij dat mijn quilt Noarderleech door de 2 selectieronden is gekomen en mag hangen!

    BeantwoordenVerwijderen