donderdag 8 januari 2015WEEFNETWERK en EDUCATIE                          

                                         
Sinds een paar jaar heeft WEEFNETWERK een uitgebreid plan voor educatie opgesteld en uitgevoerd voor allerlei doelgroepen. Allereerst de Modulaire Weefcursus Weefbekwaamheid met 14 modules, naast weeftechnieken ook kunstzinnige vorming. Zowel beginners als ervaren wevers kunnen dit modulepakket volgen. De cursist stelt een portfolio samen volgens opgestelde criteria en ontvangt de Proeve van Bekwaamheid bij een goed resultaat.
Daarnaast is begin 2014 de tweejarige Kaderopleiding Weven Speciaal gestart voor 16 leden van Weefnetwerk, allen met uitgebreide weefervaring.
Een belangrijke doelgroep zijn de jongeren. WEEFNETWERK is gestart met Facebook en heeft twee werkgroepen geïnitieerd. De werkgroep Jongeren richt zich op de leeftijd van jongeren, basisschool en middelbaar onderwijs. De werkgroep Textiel en Beroep is actief met textielgerichte opleidingen, MBO, HBO en universiteit. Er zijn al verschillende verwachtingsvolle werkcontacten met scholen en studenten gelegd. De foto laat resultaten zien van een textielworkshop voor 1e jaars HBO studenten.
Op www.weefnetwerk.nl/cursussen zijn alle initiatieven voor educatie van Weefnetwerk na te lezen.

2 opmerkingen:

  1. Leuke blogje! ik zag u via andere haaksters, mooi om hier te lezen...groetjes

    BeantwoordenVerwijderen