vrijdag 11 april 2014

Save the date

De werkgroep Textiel Festival is hard bezig met de invulling van dit fantastische textielgebeuren in 2015. Alle verenigingen hebben een taak in de organisatie op zich genomen. Zonder al deze vrijwillige inzet kan het Textiel Festival niet georganiseerd worden.
Daarnaast is er aanvullende financiering nodig. We zijn dan ook heel blij dat het Fonds voor Cultuur Participatie, fonds 1818, het VSBfonds en de gravin van Bylandt Stichting toegezegd hebben het festival financieel te ondersteunen. Met deze financiële hulp kunnen we samen een prachtig programma neer zetten.

De ETN (European Textile Network) conferentie die op 16 en 17 mei gehouden wordt krijgt ook vorm. Samen met Beatrijs Sterk (ETN), Anne Mieke Kooper ( textielkunstenaar), Christine Vroom ( Nieuwe Instituut) zorgen we voor een inspirerende lezingendag waarin dutch design centraal staat. De lezingendag is in museum Volkenkunde, dat ook voor 2015 haar deuren weer voor ons opent.


In september verschijnt de textielagenda 2015, waaraan alle organiserende textielverenigingen meewerken. Het Textiel Festival krijgt hierin ook een plek met de poster van het festival. Het werk Waterval van Roos Cox verbeeldt de insteek van het festival perfect: ambacht en experiment. De poster staat prominent op de Home van onze website!

En natuurlijk staan de data van het Textiel Festival al in uw agenda: 13 t/m 16 mei 2015.
We verwelkomen u graag!


1 opmerking: