zaterdag 8 februari 2014

Textiel Festival 2015 over ambacht en experiment

Noteer de data alvast in jullie agenda:  Leiden, 13 t/m 16 mei 2015!


De voorbereidingen van het Textiel Festival 2015 zijn in volle gang. De projectgroep van het Festival, waarin vertegenwoordigers van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum), LOKK ( Landelijke Organisatie Kant Kunst Nederland ), Merkwaardig, Vereniging Liefhebbers Merklappen, Quiltersgilde, Vrouwen van Nu en Weefnetwerk, is hard aan het werk.Het beloofd weer een prachtig Festival te worden, waarop professionals, (inter)nationale studenten en top-amateurs hun werk presenteren.
 Inmiddels zijn er al zo’n 20 locaties op de textielroute, waaronder ook weer een aantal musea met  speciale programma’s.  Met BplusC wordt een aanbod voor basisscholen en middelbare scholen gedaan.

Bijzonder beloofd De Rode Loper te worden: een catwalk met beelden die gemaakt worden door leden van de verenigingen onder begeleiding  van Leidse kunstenaars. Een oproep om mee te doen zal in het 2e nummer 2014 van de verenigingstijdschriften te vinden zijn. Ook een selectie van het werk van leerlingen van de middelbare scholen zal op De Rode Loper gepresenteerd worden.

In 2015 is op 16 en 17 mei de Internationale conferentie van de ETN (European Textile Network)  in museum Volkenkunde. En op 9 mei 2015 gaat de Textiel Biënnale in Rijswijk open.

Alle reden dus om nu al ruimte in je agenda te reserveren!

We zien jullie graag in Leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten