dinsdag 25 maart 2014

Boeken als inspiratiebron  
De Textielbibliotheek van STIDOC bevat ruim 5.000 textielboeken, tijdschriften en  documentatie uit de collecties van Stichting Textiel Plus, Weefnetwerk. LOKK en Kunstfactor.
STIDOC heeft deze collecties in bruikleen sinds 2009.

In 2011 is de bibliotheek verhuisd van Utrecht naar Museum de Kantfabriek in Horst. Samen met de collectie van het museum bevat de bibliotheek nu 9.000 titels en is dan ook de grootste textielbibliotheek van Nederland.


U kunt  online lenen via de website van STIDOC. Hier kunt u ook zoeken naar titels van boeken en tijdschriften en/of op onderwerp. U kunt de boeken laten opsturen, maar u kunt ze ook zelf komen ophalen. Een bezoek aan het Museum de Kantfabriek is de moeite waard, hier kunt u prachtige textielcollecties bewonderen.

De bibliotheek wordt gerund door een aantal vrijwilligers. Vlnr:  Martha Peters, Maria van Soest, Ria van de Bekerom en Carool van Kuijk.

Dus mocht u naar een bron van inspiratie zoeken voor uw deelname aan het Textiel Festival, dan bent u hier aan het goede adres.


Quilters kunnen ook terecht in de zeer uitgebreide bibliotheek van het Quiltersgilde. Leden mogen gratis lenen . Lees hier meer over deze service.

2 opmerkingen:

 1. Wat zouden wij zijn zonder vrijwilligers die deze prachtige collectie van Stidoc beheren.
  Ook het quiltersgilde heeft een uitgebreide bibiotheek en ook dit is allemaal vrijwilligerswerk.
  Hulde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig !
  Mocht ik ooit in de buurt zijn, dan kom ik zeker langs !

  BeantwoordenVerwijderen